Recept: Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Na het Tiroler gröstl recept van eerder deze week blijven we nog even in de wintersport sferen.
Des te langer kun je nog even terug dromen naar de vakantie.

En welke wintersporter herinnerd zich nou niet dat je als kind dit gerecht al snel durfde uit te proberen omdat het zoveel weg heeft van onze pannenkoeken.

Er zijn voor dit gerecht tal van wilde verklaringen te vinden waarin wordt besproken hoe dit zou zijn ontstaan en de uiteindelijke naam heeft gekregen.
Het enige wat ik zo kan vertellen is dat het letterlijk vertaald “keizer-rommel” betekent.
En dat het ooit van ingrediënten is gemaakt die toen als zijnde de beste ingrediënten bestempeld werden zoals melk, ei en rozijnen.
Dus dat is misschien wel de verklaring voor het woord keizer in de naam en dat het er uit ziet als een rommeltje, dat kan ik mezelf best inbeelden.

Wat heb je nodig voor Kaiserschmarrn?
4 eieren
30 gram poedersuiker
2 dl melk
80 gram bloem
20 gram zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
50 gram boter
50 gram rozijnen (25 blank / 25 sultana)
20 gram suiker
poedersuiker om te strooien

verder heb jenodig:
een koekenpan
een oven
een bakblik / braadslede

Zo maak je het recept:
-splits de eieren, houd het eigeel apart en sla hierna de eiwitten stijf, bij voorkeur met een keukenmachine
– meng de eidooiers met de bloem, bakmeel, suiker, zout, eigeel en melk tot één geheel.
– spatel de eiwitten voorzichtig door het andere mengsel
– verwarm de oven voor op 180 graden
– verhit een koekenpan met daarin olijfolie en bak hierin een dikke laag van het deeg (als een dikke koek),bestrooi de koek met de rozijnen. (waarschijnlijk moet je dit in meerdere fases doen.)
– de koek omkeren en op laag vuur verder bakken.
– scheur de koek met een spatel ik kleine stukjes of snij dit eventueel op een snij plank.

Het serveren van:
– gaar de stukjes vlak voor het serveren door in de oven voor 15 minuten op 180 graden
– serveer dit gerecht met lekker veel poedersuiker over het geheel heen gestrooid.
– traditioneel wordt hierbij “Zwetschenröster” geserveerd, wat ook wel lijkt op onze appelmoes maar is gemaakt op basis van pruimen….Is er alleen appelmoes voor handen dan is dit ook erg lekker hoor en een beetje stiekem maar heel Nederlands is het ook lekker om er een beetje stroop over heen te gieten.

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Vergeet onze Like & Win aktie niet!LikeAktieFacebook-website

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s