Recept: Tiroler gröstl (slowcooked)

Om de “na-de-vakantie-dip” te voorkomen, neem ik jullie nog even mee terug naar Oostenrijk.
Ze zeggen namelijk dat je het vakantiegevoel langer kunt vasthouden door thuis nog te eten wat je op vakantie hebt gegeten.

Helaas hebben wij dit jaar zelf een keertje moeten overslaan dus hebben wij zo maar even de herinneringen opgehaald, maar ben je net terug uit Tirol en begin je een dipje te krijgen omdat je weer aan het werk moet.
Geniet dan toch nog lekker even na met dit recept:

 

Tiroler gröstl
Tiroler gröstl is ontstaan door het hergebruik van producten van de Gril avonden op de Zondag.
Wat er al standaard ingrediënt in gebruikt word is dan ook Rund of Varkensvlees met aardappels en uien.
Vanzelf ontdek je van die tentjes op de piste die er net wat meer aan toe voegen (misschien hadden ze veel over???) en daardoor gewoon een echte lekkere maaltijd op tafel zetten.
Nu jij nog!
Zelf voeg ik dan ook nog lekker wat groentes toe om er ook een gezonde maaltijd van te maken maar waarbij het originele recept niet uit het oog verloren wordt.

Dit recept is voor ongeveer 3 a 4 personen

wat heb je nodig de sukade:
200 sukade
2 dl Krachtige runderbouillon (of 2 dl water met een half blokje bouillon)
3 kruidnagel
3 blad laurier
Wat heb je nodig voor de rest van het gerecht:
450 gr geschilde aardappel in ronde plakjes (eventueel voorverpakt)
250 gr spek blokjes
1 ui
1 stk ei (per persoon)
1 el marjolein
1/2 el oregano
1 stk paprika
1 teen knoflook
Zout & Peper
(eventueel kun je nog een bakje champignons toe voegen)
Zo maak je het stoofvlees:
– Braad de sukade aan in een koekenpan en laat deze mooi donker kleuren aan twee kanten.
– Stoof de sukade met de bouillon, kruidnagels en laurier in 6 uur op lage stand in de slowcooker of gebruik een stoofpan en gaar voor minimaal 3 uur op het fornuis (in de laatste optie zal er waarschijnlijk extra bouillon moeten worden toegevoegd.)

Zo maak je het recept:
– Schil en snij de aardappels in ronde plakjes of koop een zakje voorgekookte aardappel schijfjes om te bakken.
– kook de aardappels tot ze net een heel klein beetje garen.
(bij voorgekookte aardappel schijfjes hoeft dit dus niet meer)
– giet de aardappels af en laat ze even drogen
– bak de aardappels in een ruime koekenpan
– bak de spekblokjes mee met de aardappels
– hak de knoflook fijn en voeg toe aan de aardappels.
– snij ondertussen de ui in halve ringen en voeg toe aan de koekenpan
– snij de paprika in Brunoise (blokjes) en voeg toe aan de pan
– (snij de eventuele champignons en voeg aan de pan toe)
– snij de gegaarde sukade in kleine blokjes en voeg aan de pan toe
– voeg de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
– Laat alles samen nog even goed bakken.

Het serveren van deze maaltijd
– bak in een pan apart het ei en laat hierbij de dooier heel.
– In Oostenrijk serveren ze de gröstl meestal in het pannetje waarin het gerecht is bereid en serveren ze hier bovenop het gebakken ei.

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s