Review: Elements (ROC), Amsterdam [8,0]

Uit eten op een school is misschien niet het eerste wat in je opkomt,
maar wat veel mensen niet weten is dat je bij het ROC van Amsterdam uit eten kunt tijdens de normale diner tijden en dat ook nog eens in een sfeervolle ambiance waarbij meer dan standaard gerechten worden geserveerd.
De keuken en bediening wordt dan ook gerund door eindejaars-leerlingen van de hotelschool die niet alleen maar kok of gastheer/vrouw willen worden.

Na een vriendelijk ontvangst werden we aan een gezellige ronde tafel geplaatst in het midden van het restaurant.
Denk hierbij aan een tafel die volledig was opgedekt (zoals het hoort natuurlijk) compleet met keurig tafellinnen.
Onze gastheer stelde voor om te starten met een glas Cava, en daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen.
Wij aten trouwens een speciaal menu van 6 gangen omdat wij hier als uit eten club om gevraagd hadden, normaal is het menu 4 gangen.
En we kozen voor een bijpassend wijnarrangement.elements (4)

Het ging al snel verder met een Carpaccio van Zeeduivel in combinatie met dunne linten van, naar mijn smaak (iets te) rauwe groene asperge, Shiso purper en Dashi.(voor wie dit niet kent: is het in het kort uitgelegd, een Japanse bouillon op basis van tonijn en zeewier)

 

Hierna kregen we een soort terrine van een “leg-haantje”,

ja ik hoor jullie denken….. hoe zit dat?
Nou dat zal ik je vertellen: de mannelijke kuikens van legkippen die normaal gesproken vergast werden en daarna gemalen tot bijvoorbeeld diervoeding, die worden in dit geelementsval dus wel verder gemest in ongeveer 11 weken tot een eetbaar haantje.
Vroeger was het best normaal om de hen te eten maar dat is langzaam aan vergeten en verdwenen.
Dat het Leghaantje nu niet zo bekend meer is heeft er vooral mee te maken dat het niet zo rendabel is om ze groot te brengen.
Maar wie smaak weet te waarderen heeft al gauw door dat dit een “kip” met meer smaak is en daardoor de moeite waard is.
Dit haantje werd begeleid door lekkere citroen boontjes en rivierkreeft

De opvolger was een “Brandade” (in de klassieke versie een smeersel van stokvis-puree, olijfolie en verschillende toevoegingen) maar dan nu net anders, in dit geval als een gepaneerde en gefrituurde versie op basis van rivierkreeft op een ondergrondje van zeekraalelements (1)

elements (2)We werden verrast met een mooi stuk lamsbout met bijhorende jus als hoofdgerecht, wat heel mooi neutraal werd gehouden met groene en witte asperges en een puree van aardappel.
En heel belangrijk, eindelijk is een keer ergens geen lullige portie vlees!

 

Het kaasplateau was een top aanvulling op het menu, met een mooie variëteit
En dit in combinatie met een Pedro Ximenes van 25 jaar oud en een glas Muscat d’Asti, tsja dan moet je gewoon even heel stilletje je bordje leeg eten.

Na de kaas kregen we ook nog lekkere zoete afsluiter bestaande uit: Creme bruleé met daarop een gepocheerde peer en een mooi ambachtelijk koffie ijs.
De smaak bleef heerlijk na hangen toen het bordje al lang leeg was.elements (3)

Elements is nou echt een leuke beleving als je eens wat meer wilt dan het gemiddelde sate’tje of biefstuk pepersaus maar je het allemaal nog een beetje spannend vind.
Je al je geld er al door heen hebt gejaagd maar toch even “sjieker” uit eten wilt.
Of gewoon als je dit een leuke ervaring lijkt

Geen opvallende opmaak maar hier wordt nog heel puur en klassiek gekookt, je zou bijna zeggen, zoals koks het op school leren (haha) en het maakt de verwachting gewoon waar voor een hele leuke prijs.
Maar houd er rekening mee, ondanks dat wij dit niet hebben meegemaakt is er natuurlijk ruimte voor foutjes, ze zijn het tenslotte nog aan het leren.

Elements

Roelof Hartstraat 6-8, 1071 VH Amsterdam
website(let op openingstijden ivm schoolvakantie’s)

Menuprijs: € 24,50 (4-gangen)

Aantal vorken: logo letterlogo letterlogo letter (normaal niveau)
Kwalinair cijfer: 8,0

 

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s