Review: Yada Yada market, Zaandam

Nog niet zo bekend is de Yada Yada Market in Zaandam (en dat is onterecht)

Iedereen is nu wel bekend met de foodhallen in Amsterdam, de Markthal in Rotterdam of de Fooddock in Deventer.
Maar er is een nieuw ‘neusje van de zalm’ om het maar even culinair uit te drukken.

In November 2015 opende de Afrikaanse markt Yada Yada hun deuren voor het bourgondische publiek in één van de oude gebouwen, genaamd “de Kathedraal”op het Hembrug terrein.
Nadat we (zeer makkelijk) de auto konden parkeren zijn we de Market binnen gewandeld.
Wat een gezellige en lichte ruimte hebben ze van dit voormalige persgebouw weten te maken, zonder afbreuk te doen aan het historische uiterlijk van het pand.

Je vindt voornamelijk eet-tentjes met de smaken die buiten Europa zijn ontstaan maar ook de Italiaan, de ambachtelijke bakker, crepperie en een kaasboer zijn hier vertegenwoordigd.
Dit naast de verschillende marktkraampjes met een variëteit aan artikelen en ruimte voor cultuur, dit alles geïnspireerd op de ‘Bay Harbour Market’ in Kaapstad.

“Het zal ook niet zo zijn” maar wij kwamen hier natuurlijk om te eten.

We gingen van start met een goede borrelplank van “Of je worst lust”yada yada market (9)
Denk hierbij aan een heerlijke combinatie van olijven, heerlijke Manchego, mooie vleeswaren en niet te vergeten de ontzettend lekkere tostades met Chistorra’s (in korte tijd gedroogd worstje, wat mij altijd aan een Chorizo doet denken) en aiolie.

 

Rox (voor de nieuwe lezers: mij vrouw) scoorde ondertussen alvast wat lekkere  verse dumplings en een flinke Steamed bun.yada yada market (15)yada yada market (3)
Steamed bun wordt door sommigen vergeleken met een broodje Bapao maar daar was dit broodje veels te lekker voor.
Het was misschien even wachten maar alles werd vol passie en overgave klaar gemaakt.

Ariba!!! Je waant je al snel in Mexico met de gerechtjes van “La Taqueria”
We probeerden de wraps en taco’s.
Allemaal erg smaakvol, leuk geserveerd en begeleid door lekkere sausjes.


Verder vooral niet onbelangrijk is hoe lief en gastvrij de dame van deze kraam was.
En moet je even wachten…..dan moet je wel even de sombrero op zodat je makkelijk gevonden wordt: geweldig!!

The Rough kitchen is inmiddels al een gevestigde naam wat betreft de verschillende food locaties.
En dat is niet voor niks, wie gek is op vlees, kan deze mannen niet voorbij lopen.yada yada market (20)
De culinaire breinen hier achter zijn niet voor niets Wereldkampioen BBQ-en en Grillmaster jurylid geworden.
Helaas was het borrelplankje al uitverkocht, naja helaas, er kon nog wel iets lekkers gecombineerd worden van Pulled Pork en de Moink Balls (denk hierbij aan gehaktbal met spek omwikkeld).
Wat was dit lekker, de geweldige rooksmaak die heersde op de Moink Balls met een vleugje anijs die waarschijnlijk voorkwam in de BBQsaus in combinatie met heerlijk zacht en smaakvol gegaard varkensvlees….en wat een portie! heerlijk!

“Par Hasard”…zit hier naar mijn idee helemaal niet zo toevallig als dat de naam zegt, maar perfect op zijn plek.yada yada market (16)
Waar vind je dat nou nog (ja oké ze zitten ook in Amsterdam en Scheveningen), een ambachtelijke friterie waar de patat nog zo vers wordt gemaakt maar daarnaast ook de snacks zoals de Frikadel (of Frikandel, dit blijft een discussie) nog ambachtelijk worden bereid, dat merk en proef je direct….geloof me, dit is de lekkerste Frikadel die je ooit hebt gegeten.
Zij zijn dan ook niet voor niets een keer prijswinnaar geweest van de algemene friettest.

“Yada Yada” is trouwens prima bereikbaar…
Vanuit Amsterdam / Rotterdam / Utrecht rijd je via de A10 en daarna een heel klein stukje A8 zo naar de locatie toe.
of vanaf de A7 en A8 als je vanaf de andere kant ( Waddeneilanden / Friesland) komt.
Er is dan ook ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.
En kom je vanuit Amsterdam Centrum, dan kun je gewoon met het pontje vanaf het Centraal station voor € 5,- heen en weer.

Ik ben ontzettend enthousiast en zal hier absoluut nog regelmatig te vinden zijn, maar wat ik toch even moet zeggen, omdat ik dit enorm betreur, maar waarvan ik heb begrepen dat dit niet aan de organisatie ligt is het feit dat de sluitingstijd op Zaterdag en Zondag al om 20.00 uur is.
Hierdoor zaten we nu echt even flink door te stauwen en gehaast te eten omdat we  uit ons werk moesten komen.
Vrijdag zijn ze dan gelukkig wel open tot 22.00 uur.
Dit alles zou te maken hebben met vergunningen, dus mocht er een petitie nodig zijn dan heb ik mijn krabbel al klaar liggen.

Hoewel Yada Yada vertaald naar het Afrikaans “Blah Blah” betekent.
Stelt dit echt wel wat meer voor dan een beetje Blahblah…dit is gewoon een (culinaire) must go!!!
En grote kans dat je me dan tegenkomt omdat ik de rest aan het uitproberen ben!!

Yada Yada market

yada yada market (13)

website

Hembrugterrein
Hemkade 18
1506 PR Zaandam


BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s