Glühwein recept

Met dit heerlijke recept waan je, je tijdens de koude winterdagen weer eventjes in de Duitse of Oostenrijkse sferen en warm je helemaal op van de kou buiten.

Serveertip: Schenk de glühwein in een leuke beker die je hebt gescoord op een kerstmarkt en je droomt even lekker weg…

3 kruidnagel
2 laurierblaadjes
4 peperkorrels
2 steranijs
4 jeneverbes
3 kaneelstok
1 sinaasappel
1 vanillestokje
1/2 tl nootmuskaat
1 tl kardemom gemalen
2 liter rode wijn (mijn voorkeur: Cabernet Sauvignon)
2 cl Vieux
75 gram bruine suiker
2 el honing

– Zet een grote pan of het fornuis en gooi hierin de droge kruiden en zet deze even licht aan (aanbakken) maar zonder olie of boter
– Rasp in de tussentijd met een (hele) fijne rasp de schil van de hele sinaasappel en voeg dit aan de droge kruiden toe, snijd de sinaasappel doormidden en leg een zeef op de pan, pers met de hand en boven de zeef, de halve sinaasappel bij het kruidenmengsel (en bewaar de andere helft om de gluhwein bijvoorbeeld leuk mee te uit serveren.)
– Voeg de wijn toe
– Daarna de rest van de kruiden, de vieux, de honing en suiker toevoegen.
– snijd het vanillestokje doormidden, schraap de binnenkant los uit het stokje en voeg alles toe aan de wijn.
– Breng de wijn richting de kook, maar laat absoluut niet koken. – spoel de zeef even schoon en leg deze op een andere lege pan, lege bak of brede maatbeker en giet hier de glühwein in over. (Zelf giet ik het altijd in een maatbeker omdat je het dan direct netjes in kunt schenken)
– Schenk in en nu lekker genieten van het leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s