Recept: Ravioli’s

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Eén van mijn culinaire helden is Jamie Oliver ondanks dat er echt nog wel betere koks zijn.
Deze man heeft zo veel passie voor eten en alles wat hierbij komt kijken.
Maar wat ik misschien nog wel het leukste vindt is de bereikbaarheid van zijn gerechten en dat vers het uitgangspunt is van zijn gerechten.
Ik zat een keer te kijken naar een aflevering van zijn programma waar hij in 30 minuten een goede maaltijd op tafel zet.
In deze aflevering werkt Jamie samen met Gennaro Contaldo, één van de meest gerespecteerde Chefs in London die zijn roots heeft in italië en al zijn kennis al van kinds af aan heeft verzameld.
En Gennaro is geruime tijd de leermeester geweest van Jamie, het leuke is dat ze nog steeds erg goed bevriend zijn.
Zonder op het recept zelf te letten geniet je in deze aflevering al van het plezier tussen de 2 mannen en het gevoel wat ze erbij hebben om zo’n mooi gerecht te mogen maken.

jamie20and20gennaro2
 

foto is eigendom van independent.ie

 

Na vele pasta recepten werd ik zo meegesleept door dit programma dat ik het dus ook ben gaan maken en het jullie zeker kan aanraden, bij het opschrijven heb ik er vast wel weer een deel eigen draai aan gegeven maar hierbij het recept:

Het deeg van Gennaro Contaldo
– Kneed de onderstaande ingrediënten allemaal door elkaar

12 eidooiers
400 gr bloem
75 gr griesmeel
2 tl extra v olijfolie
Beetje koud water

– Koel het deeg minimaal een half uurtje voordat je het verder verwerkt.
(pasta deeg kun je ook prima een dag van tevoren maken of nog veel eerder en dan invriezen)

de vulling

Wortel
Ui
Selderij
250 gram gehakt
2 DL Rode wijn
100 gram Parmezaanse kaas

– Snij in de tijd dat het deeg aan het opstijven is de onderstaande groentes in brunoise (blokjes).
– fruit daarna de groentes aan in een klein beetje olijfolie en voeg de gehakt toe zodra de groente wat zachter is geworden.
– blus het geheel af met de rode wijn en laat de alcohol er even uit koken.
– als het geheel een beetje is ingekookt van het vuur halen en hier de Parmesan over heen raspen.
– Laat het mengsel minimaal een uur afkoelen, het moet echt koud zijn.

Ravioli’s maken

-Kneed het deeg nog even goed door en rol dit op de breedste maat door de pasta machine,vouw het deeg dubbel en draai het deeg opnieuw door de pastamachine.
let op! de vouw moet altijd als eerste tussen de walsjes door.
Herhaal deze stap nog één keer dus in totaal 3 keer.
– zet de pastamachine nu een standje dunner en draai het er weer doorheen en herhaal dit tot het deeg stand 3 of 2 dik is.
– leg de uitgerolde plak op je werkbank en verdeel in gedachte het vel in twee delen in het horizontaal.
– leg op het onderste horizontaal van de pasta deeg, verschillende hoopjes van het eerder gemaakt mengsel en vouw het bovenste horizontaal hier overheen.
-Maak een vlakke hand en plet het deeg langs de vulling met vlakke hand met de pink naar beneden en de duim omhoog.
Doe dit van rechts naar links van het vel toe en vouw zodra de rechterkant van de ravioli plat is je hand in een soort bolletje over de vulling heen een klop dan de linkerkant van de ravioli dicht.
(het gaat er vooral om dat er geen lucht in de kussentjes blijft hangen)
– snij met een mes of een kartel snij-wieletje de ravioli’s los van elkaar en kook de raviolis ongeveer 5 minuten.
– je kunt ze trouwens ook prima invriezen om ze later op te eten.

serveren

2 blik tomatenblokjes
Knoflook
peterselie

-snij de knoflook in flinterdunne plakjes en fruit deze aan in de olie, stop hier de tomaten uit de blikken bij en laat dit heel even samen bakken tot een simpele saus.

-hak de peterselie tijdens het koken van de saus
-Na het koken van de ravioli’s laat je ze even uitlekken en serveer je ze het liefste met de tomatensaus in een diep bord en breng je alles nog even op smaak met zout en peper.

Bestrooi het gerecht met Peterselie en eet smakelijk.

ravioli
BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s