Dan is het eindelijk weer mooi weer, maar dan wordt de halve ochtend besteed aan de discussie waar jullie nou heen zouden moeten gaan?!
Nou dan hebben we weer een leuk adresje voor je:
In Wijk aan Zee (off the record, heel officieel is dit alweer Velsen-Noord) aan de noordpier.
Duik lekker tussen de grote kussens achter de windschermen of kies één van de andere lekkere zomerse plekjes op het grote terras.
Eerst is even lekker borrelen kan hier prima, dan zou ik hier zekker een bord Nacho’s bij bestellen.
De Guacamole is heerlijk en ook de salsa mag er zijn!
Er zit lekker veel kaas door de nacho’s heen maar heel eerlijk, dit lijkt wel van tevoren klaar gezet, de kaas is helemaal samengesmolten met de chips tot 1 grote stevige afgekoelde klont….ik kan dit prima hebben, maar de vrouw des huizes vind dit maar niks.
De Jalapeno’s op de chippies maken veel goed, meestal krijg je ze niet zo spicy en smaken ze meer naar een pot met zuur water dan naar pepers.
Dan gaan we maar eens verder met de diner-kaart
Vooraf kiezen we voor de Garnalen met brood, wow! de gamba’s hier zijn echt
niet lullig!
En dat in combinatie met een geweldig lekkere en kruidige olie die overloopt in / en lekker combineert met de salade op het bord, gewoon ontzettend goed op smaak!
Ik twijfdelde ook over de dag specialiteiten, maar als ik ergens gek op ben is het wel Rendang (het Indonesische rundvlees stoofgerecht).
Toen we nog een Horeca bedrijf hadden verhuurden wij de keuken wel eens aan Indonesische gezelschappen, waarbij je het mee-eten absoluut niet kon afslaan.
En geloof me…ik heb heel wat Rendangs geprobeerd.
Wat een ontzettend goede Rendang serveren ze hier, heel eerlijk, dit is (tot nu toe) mijn lekkerste ooit!
De kruidige smaak en pittigheid was volledig in balans en het droge van de kokosrasp maakte het plaatje compleet.
Dat geweldig leuk geserveerd met de punt Pandan rijst in combinatie met zwarte sesam, frisse zoetzure salade en heel belangrijk, dan hebben we het hier ook niet over een lullige portie.
Gelukkig zat ik na de voorgaande gangen ram vol, ik ben namelijk gek op desserts maar de dessert keuzes vond ik dan weer niet heel uitdagend na zo’n spektakel en dus heb ik die maar een keer over geslagen.
Wat misschien (niet) iedereen prettig vindt is dat dit een Self-service restaurant/ bar is:
Kortom drankjes haal je zelf en gerechten bestel je zelf aan de bar, waarna de gerechten op basis van geen genummerd bordje weer bij je worden gebracht.
je
Persoonlijk vindt ik dit wel lekker bij een dagje strand, je bepaalt compleet je eigen tempo en voelt je niet weggekeken als je hier de hele middag op het terras vertoeft.
Dus pak je handdoek, zonnebrand, brilletje, portemonnee & zomers prul.
Ennuh als de zon van de week weer schijnt….dan niet op mijn plekje gaan zitten hé!
Blijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!
Aloha Beach Reyndersweg 2, Velsen -Noord (via Wijk aan Zee -> Noordpier) website Menuprijs: +/- € 35,- (bij 3 gangen) |
Blijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!
Binnenkort lees je:
- Hoe je een lekker pasta gerecht met Gorgonzola en biefstuk maakt
- Dat Brouwerij Hoop een leuke tent in Zaandijk is