Recept: Frozen Yoghurt – aardbei…..het (iets)gezondere ijsje

Frozen Yoghurt

Hoera! de zon gaat zich weer even laten zien dus we kunnen met volle moed aan de Frozen Yoghurt.
Als je ook regelmatig op Foodfestivals komt, dan weet je dat je er bijna niet meer omheen kunt.

Ondanks dat het al best lang bestaat, is het nu helemaal cold (ja ik kon nu moeilijk met het woord hot komen)
Ik denk dat dit vooral komt door het feit dat het “gezonder” is en over het algemeen veel minder caloriën bevat dan een normaal ijsje.
Ookal voegen we vaak toch stiekem wat suiker toe en maak je maar niet druk, want vergeet niet dat je met de verschillende toppings ook weer een heerlijk calorie bommetje kunt maken.

wat heb je nodig voor Frozen Yoghurt?
600 gram Griekse yoghurt
200 gram Aardbeien
8 gram vanillesuiker (1 zakje)

verder:

  • eventuele toppings, ik heb hiervoor wat suikersnoepjes gebruikt
  • een grote plastic bak met deksel
  • een vriezer
  • een bekken
  • een blender

Zo maak je het recept:

  • haal de kroontjes van de aardbeien en was ze heel even onder de kraan en laat daarna nog even goed uitlekken (ivm het bevriezen)
  • maal de aardbeien fijn in de blender
  • meng in een bekken met de yoghurt en de suiker
  • stop alles samen in de in de diepvriesbak en laat ongeveer 2 uur opstijven voordat je dit serveert
  • roer ongeveer om het half uur de massa even door om ijskristallen te voorkomen en dat alles mooi gelijkmatig bevriest.

Belangrijk:

  • je kunt dit prima van tevoren klaar zetten alleen stop het pas in de vriezer als je dit 2 uur later gaat eten, anders ontstaan er teveel kristallen en is het minder lekker.

Het serveren van:

  • schep met een lepel het ijs in de spuitzak en serveer dit in een leuk glas of bakje
  • garneer met je toppings, denk bijvoorbeeld aan chocolade, suikersnoepjes, stukjes fruit, mini marshmellows, sauzen en nog veel meer.
  • en dan ijskoud genieten.

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

 

Binnenkort lees je:

  • Hoe wij heerlijk hebben gezeten bij Aloha in Wijk aan Zee
  • Dat je van Biefstuk, Gorgonzola, rucola en cherry tomaten een heerlijke zomerse pasta kunt maken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s