Een rijke pasta met Biefstuk, cherry tomaten, Rucola en Gorgonzola
Niet iedereen is gek op blauw schimmelkaas maar voor wie dit wel kan waarderen en de Bolognese saus op de pasta een beetje zat begint te raken heb ik een lekker, simpel en snel alternatief.
Wat heb je nodig voor dit gerecht
250 gram pasta
300 gram Cherrytomaten (bij voorkeur aan een streng)
250 gram ossenhaas / biefstuk
1 stuk knoflookteen
100 gram Gorgonzola
100 ml kookroom
75 gram Rucola
Balsamicoazijn
olijfolie (traditioneel)
Verder heb je hierbij nodig:
een pan voor de pasta
een koekenpan
een sauspannetje
een (koks)mes
een snijplank
een bekken/ kommetje
(een gasbrander)
Zo maak je het recept:
– breng in de pan voor de pasta het water aan de kook en kook de pasta “al dente” (beetgaar)
– snijd ondertussen de tomaatjes, door de midden en hak de knoflook fijn en zet dit apart in de bekken. (houd ongeveer 4 tomaatjes per persoon apart aan de streng / tak)
– maak de snijplank en het mes schoon
– snij de biefstuk/ ossenhaas in dunne reepjes/ plakjes.
– haal van de Gorgonzola eventueel nog de korst eraf en laat dit in het sauspannetje smelten in de kookroom.
– indien de rucola nog gewassen moet worden, was dit dan en houd dit apart.
– brand de bewaarde tomaatjes even met de gasbrander tot de velletjes open scheuren of gebruik eventueel een grill en leg ze apart.
– zorg dat alles overzichtelijk klaar staat zodat je dit heel snel af kunt maken.
Zo maak je het recept op het laatste moment af
– laat in de koekenpan een scheutje olijfolie heet worden.
– bak op hoog vuur de biefstukreepjes heet aan en blijf ze goed bewegen.
– voeg al snel de knoflook en tomaatjes toe en bak deze heet mee
– blus dit geheel af met een flinke scheut Balsamico azijn
– gooi hierna de Gorgonzolaroom in de pan en daarna direct opvolgend de rucola
– serveer het gerecht direct uit.
Het serveren van:
– serveer de pasta op het bord en de biefstuk met saus hier overheen.
– gebruik de rucola in het gerecht en de overgebleven tomaatjes om het smakelijk op te maken
– eet smakelijk!